Ogromna afera z ASF. Konserwy z zarażonym mięsem trafiają do stołówek

W stołówce jednej z wojskowych uczelni miało dojść do buntu po podaniu konserw wieprzowych wyprodukowanych z mięsa świń pochodzących ze stref zagrożonych wirusem ASF – dowiedziała się Wirtualna Polska. Podobno uczciwy wobec kolegów kucharz wygadał, że wieprzowina pochodzi ze specjalnego zamówienia.

Afera z “tajnymi konserwami ze strefy ASF” nabiera rumieńców. Nie tylko zostały wyprodukowane, ale trafiły już na rynek – wynika z ustaleń śledztwa dziennikarzy Wirtualnej Polski i “Gazety Wyborczej”. Specjalny komunikat w tej sprawie opublikowała firma Sokołów SA. To pierwszy producent, który przyznał się do udziału w tajnym rządowym projekcie. Po publikacjach mediów firma jest krytykowana przez klientów. Oburza ich brak informacji i styl akcji. Problem z niechcianymi świniami miał zostać rozwiązany przez sprzedaż wysterylizowanych konserw nieświadomym konsumentom.

Reklamy


Chcesz czytać  więcej wewnętrznych informacji ze świata polityki i mediów? Prosimy o obserwowanie naszego profilu na Facebooku oraz na Twitterze. Proszę o lajkowanie i podawanie dalej naszych wpisów - w ten sposób możemy zrobić dla Ciebie więcej.


Więcej: Wirtualna Polska